Er zijn vervelende gebeurtenissen waar u aansprakelijk voor gesteld kunt worden. Niet alleen ongelukjes die u zelf veroorzaakt maar ook bijvoorbeeld die van uw kinderen of huisdieren. Voor dergelijke situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Welke risico's zijn verzekerd?

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid van materi├źle schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf en uw gezinsleeden. Lesteleschade is in sommige gevallen wel meeverzekerd voor gezinsleden onderling. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering. Bij deze verzekering is meestal geen eigen risico van toepassing. Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets. Alle motorvoertuigen zijn uitgesloten.
Dit geldt ook voor aansprakelijkheid voor schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk. Hiervoor kan een andere verzekering worden afgesloten. De werkgever is verantwoordelijk voor de tijd dat u daar werkt. Evenals wanneer u van u werk bijvoorbeeld nog even een boodschap doet voor het werk of de post haalt etc.

© 2014 Eggebeen Verzekeringen & Hypotheken - All rights reserved | Realisatie door Colellawebdevelopment