Sinds 01 januari 2013 zijn er slecht nog twee mogelijkheden voor startende woningkopers/hypotheeknemers namelijk de liniare hypotheek en de annuiteitenhypotheek. Andere vormen kunnen wel worden afgesloten echter dan is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Daarnaast zijn alle hypotheken en complexe producten provisieloos dan weet u dat er geen verborgen kosten in deze producten zijn. Vooraf wordt in een dienstverleningsdocument afgesproken wat u kunt verwachten en wat de kosten zijn. (zie downloads)

Er komt nogal wat kijken bij het aankopen van een woning. Waar moet ik op letten bij de aankoop van de woning?

Kan ik de maandlasten dragen? Kan ik de hypotheek afsluiten?

Wat zijn de valkuilen?

Hoe lang moet ik de rente vast leggen, welke hypottheekvorm past het best bij mij?

Wat gebeurt er als ik of mijn partner komt te overlijden?

Ben ik wel goed verzekerd als ik onverhoopt arbeidsongeschikt wordt?

Werkloosheid is tegenwoordig een veel voorkomende situatie in Nederland. Kan en wil ik mij daarvoor verzekeren. Wat is er dan gedekt?

Kortom enorm veel vragen waarbij wij u van dienst kunnen zijn.

Hoe werkt het in de praktijk:

U heeft een woning gezien die u graag zou wensen aan te kopen. U onderhandeld zelf over de aankoopprijs of laat dit liever aan ons over. Wij doen kosteloos samen met u de onderhandelingen.

Wij gaan samen een orientatiegesprek aan waarin wij samen kijken welke hypotheekvormen er zijn, hoogte van de rentes etc. De hoogte van de maximale hypotheek wordt berekend met de daarbij horende maandlasten. De routing wordt besproken en u bepaald daarna of wij de hypotheek mogen regelen. U ontvangt in dit gesprek ons dienstverleningsdocument waarin staat waaraan u toe bent, wat wij doen en wat u kunt verwachten. Dienstverleningsdocumenten zijn op deze website te downloaden onder downloads.

Hypotheken voor 01 januari 2013 gesloten:

Hypotheken die voor 01 januari 2013 zijn gesloten vallen niet onder de nieuwe hypotheekregels van 01 januari 2013. Er zijn hier meerdere mogelijkheden tot inkleuring van de vorm van de hypotheek. Combinaties van aflosvrij, spaar en beleggen zijn mogelijk. Hier is het belangrijk om de fiscale behandeling goed in kaart te brengen. Maak daarom altijd een afspraak voor de wensen en behoeften af te stemmen. Vele hypotheeknemers hebben de wens om een andere vorm dan de huidige hypotheek te hebben. Maak een afspraak om het te regelen!

© 2014 Eggebeen Verzekeringen & Hypotheken - All rights reserved | Realisatie door Colellawebdevelopment